pühapäev, 2. oktoober 2011

Marmor-juustukook

Retsept pärineb raamatust "Juustukoogid"

Põhi:
130 g võid
0,75 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane
50 g tumedat šokolaadi
2,5 dl jahu
0,5 tl soola

Täidis:
500 g kohupiima
500 g maitsestamata toorjuustu
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl jahu
4 muna
0,5 dl piima
250 g hapukoort
100 g tumedat šokolaadi

Töökäik:
Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa munakollane ja sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist ja lisa soolaga segatud jahu.
Määri tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Täidise segamiseks sega kohupiim, toorjuust, suhkur, vanillsuhkur, jahu, muna, piim ja hapukoor ühtlaseks massiks. Tõsta kolmandik segust teise kaussi, vala hulka sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. Vala hele segu vormi ja kalla tume segu peale. Joonista terava noaga koogile 8-kujulisi ringe, et kaks kihti veidi seguneksid.
Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmas.









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar