reede, 11. november 2011

Ricotta kirsikook

Retsepti leidsin blogist: Elina köögis. Kook võlus mind juba esmapilgul ja see vajas kindlat järeleproovimist. Mina kasutasin retseptis ricottat (või siis soovi korral kohupiima). Kooki maitsesime mahajahtununa järgmisel päeval ja sai vaid kiidusõnad.

 Tainas:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkurt
2 sl kakaod

Täidis:
300 gr ricottat (kohupiima)
200 g 10% hapukoort
2 muna
1,25 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 sl maisitärklist
200 g kivideta kirsse

Valmistamine:
Sega omavahel kuivained-jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakao. Seejärel näpi juurde külm või. Sega kõik purutaoliseks taignaks. Kuumuta ahi 200 kraadini. Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur. Vooderdasin lahtikäiva 24 cm koogivormi põhja ja ääred küpsetuspaberiga ning panin 3/4 tainast vormi põhjale ning valasin peale ricottamassi. Seejärel lisasin kirsid ning viimasena läks peale ülejäänud puru. Küpsetasin ahjus 50 minutit (originaalretseptis 40 min). Jahutasin koogi maha-maitsesime oli hea...aga järgmisel päeval oli veelgi parem!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar