esmaspäev, 26. detsember 2011

Ricotta kook marjadega
















Koogi idee pärineb blogist Armastus küpsetamise vastu .
Erinevus võrreldes originaalretseptiga seisneb kahes väikses muudatuses so koogi pealmises kihis, kus mina kasutasin kaunistuseks pirnikompotti, šokolaadi kaunistusi, mustikaid, maasikad ja astelpaju marju. Marjad ja puuvili sai üle valatud tarretisesuhkruga. Teine väike muudatus on see, et ka koogi täidisest võib leida kuubikuteks lõigatud kompotipirni.



Põhi: 
 
150g Digestive küpsiseid/ šokolaadiküpsiseid
~60-70g võid


Täidis:

4 muna ja noaotsatäis soola
6sl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
800g ricotta kohupiima
4sl hapukoort
2sl tärklist

 Töökäik:

Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga koogivormi.
Täidise jaoks eralda munavalge munakollastest ning vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks vahuks. Jätka mikserdamist ning lisa munakollastele ricotta ja hapukoor. Sõelu hulka tärklis ning viimasena sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 1h.
Kui kook on valmis, sega kokku hapukoor ja suhkur ning vala ühtlaselt koogile. Küpseta ahjus veel umbes 7 minutit, kuni hapukoor tundub tahkemana. Lase koogil jahtuda ning kaunista.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar