laupäev, 4. august 2012

Šokolaadikook



Retsept pärineb "Nadja Koogid 2" raamatust ja kannab originaalis pealkirja Šokolaadileib.

Põhi:


120 g võid
120 g jahu
60 g kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
6 muna
230 g suhkrut

Kreem:


400 g tumedat šokolaadi
400 ml vahukoort

Töökäik:


Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained. Sulata või. Lisa kõik munavahu hulka ja sega läbi. Kata 26 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga ja kalla segu vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit, proovi küpsust tikuga. Jahuta ja lõika neljaks kihiks.
Kreemiks vahusta vahukoor, lisa sulatatud ja jahtunud šokolaad. Sega. Lao kihiti biskviit ja kreem. Kata pealmine kiht kreemiga, määri kokku ka servad. Pane umbes 10 minutiks sügavkülma. Kaunista meelepäraselt.

Kuidas ma ka ka poleks soovinud ei õnnestunud mul põhja neljaks kihiks lõigata. Sügavkülma ma kooki ei asetanud, vaid jätsin terveks ööks külmkappi. Enne kreemi lisamist immutasin pisut biskviidikihte.

Šokolaadisõprade lemmik.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar