neljapäev, 22. november 2012

Marja toorjuustukook


Tegelikult oli plaanis küpsetada kook,  mis kandis originaalis nime-Küpsetatud vaarika-juustukook ja on pärit SIIT
Kui aga kõik komponendid said lauale laotud ja koogitegu oli hoo sisse saanud selgus, et puudu jääb 200 g vajaminevat toorjuustu. Seega otsustasin teha omaloomingut ning asendada tavaline toorjuust  Milka šokolaadimatselise toorjuustuga. Originaalretseptis on kasutatud mascarponet, mina võtsin kasutusele Philadelphia toorjuustu. Ootamatuid üllatusi tuli veel-sügavkülmas polnudki vaarikaid ja seepärast rändasid koogi sisse metsmaasikad ja punased sõstrad.

Põhi:

160 g Digestive küpsist
60 g sulavõid

Täidis:

600 g toorjuustu Philadelphia/mascarponet
2 sl jahu
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
1 munakollane
1,5 dl hapukoort
300 g marju


Töökäik:


Esmalt purusta põhja jaoks küpsised ja sega sulavõiga ning suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta põhja 160 kraadi juures eelkuumutatud ahjus ning lase veidi jahtuda.
Täidise jaoks vahusta toorjuust, jahu, suhkru, vanillisuhkru, muna ja hapukoorega ühtlaseks massiks. Sega sisse pool marjadest ja vala täidis põhjale ning küpseta 160 kraadi juures 45- 50 minutit. Täidis peakski ahjust välja võttes olema kergelt võdisev. Lase koogil vormis täielikult jahtuda, parim on leöö külmkapis seisnuna. Serveeri meelepäraselt.Print Friendly and PDF

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar