kolmapäev, 20. märts 2013

Cappuccino ja Kreeka pähkli kook


Taas kord olen huvitavate retseptide otsingul leidnud üles raamatu "Suur küpsetamisraamat" ja seekord paelus mind cappuccino kook. Seda lihtsal põhjusel-cappuccino ja pähklid see kooslus ise juba on imehea.

Põhi:

65 g sulatatud ja seejärel jahutatud võid
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
4 muna
125 g suhkrut
1 sl siguri-kohviessentsi
75 g Kreeka pähkleid, kergröstitud, jahutatud ja peeneks hakitud

Pähklikate:

50 g Kreeka pähkleid
1 sl suhkrut
1/4 tl jahvatatud kaneeli

Vaap:

200 g valget šokolaadi
4 tl siguri-kohviessentsi
500 g mascarpone toorjuustu

Töökäik:

Kuumuta ahi 190 kraadini. Valmista ette 20,5 cm läbimõõduga lahtikäiv küpsetsvorm (mina kasutasin 23 cm vormi).
Sõelu jahu ja küpsetuspulber omavahel. Vahusta mune ja suhkrut keeva veega kastruli kohale asetatud kausis mikserdades 3-4 min. kuni vaht on kohev, paks ja hele. Tõsta kauss kastruli kohalt ära ja jätka vispeldamist, kuni kreem on jahtunud (umbes 8 min).
Sega alt üles tõstes juurde või, kohviessents ja hakitud Kreeka pähklid. Sõelu pool jahusegust kreemi sisse ja sega õrnalt ning kiirelt segamini. Sõelu ja sega samamoodi teine pool jahust jälgides, et tainas oleks õhuline. Vala tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta ahjus 20-25 min. Jahuta koogipõhi tõstes restile jahtuma.
Pähklikatte valmistamiseks töötle Kreeka pähkleid köögikombainis koos suhkru ja kaneeliga ühtlaseks puruks. Ära peenesta segu liiga palju, muidu muutuvad pähklid õliseks. Jäta ootama.
Vaaba valmistamiseks murra šokolaad tükkideks ja pane keeva veega kastruli kohale asetatud kaussi, jälgides, et kausi põhi vett ei puudutaks. Lase šokolaadil ilma segamata aeglaselt sulada. Sega teises kausis mascarpone ja kohviessents  ning vispelda ühtlaseks, seejärel vispelda aeglaselt juurde sulatatud šokolaad.
Poolita jahtunud koogipõhi ja määri kolmandik vaabast ühele koogipõhjale ja tõsta teine põhi peale. Silu ülejäänud vaap koogi pinnale ja külgedele. Tõsta kook suurele küpsetuspaberile ja puista koogi pinnale ja külgedele röstitud Kreeka pähklite puru. Seejärel tõsta paber kordamööda igast küljest vastu kooki, surudes  pähklipuru selle külge.
Kaunista meelepäraselt.

Minu tähelepanek:

Kartes, et koogipõhjad võivad pisut kuivavõitu jääda, immutasin mina mõlemat koogipõhja kohviga. Immutamata oleks kook ikka tõsiselt kuivapoolne jäänud.

1 kommentaar:

  1. Taruhan Sabung Ayam Live Menggunakan OVO di situs www.bolavita.fun !

    Dapat Bonus Freechip ! Mudah dalam bertransaksi, aman, tanpa jam offline !

    Minimal Deposit hanya 50ribu saja !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA

    VastaKustuta