teisipäev, 23. juuli 2013

Piparmündi-juustukook šokolaaditükkidega


Retsept on võetud raamatust " Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris". Kuna mulle endale koogis esinevad kaks komponenti-piparmünt ja toorjuust väga meeldivad, siis ei jäänudki muud üle kui teha neist üks imehea kook. Originaalretsepti on pisut muudetud pealmise katte ja koogipõhja küpsiste näol.

Koogipõhi:

175 g kaeraküpsiseid
85  g võid

Täidis:

20 g piparmündilehti
2 dl 35% koort
500 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
100 g tumedat šokolaadi
3 suurt muna

Töökäik:

Haki piparmündilehed hästi peeneks. Kuumuta koor keemiseni, sega sisse hakitud piparmünt, kata kaanega ja jäta paariks tunniks maitsestuma.
Kurna piparmünt välja, pigista neist välja maksimaalselt vedelikku. Klopi toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks kreemjaks massiks. Lisa maitsestatud koor ja sega toorjuustumassi sisse. Lisa ühekaupa munad, pärast iga muna lisamist sega mass ühtlaseks. Suru siis läbi sõela ja sega juurde hakitud tume šokolaad. 
Purusta küpsised köögikombainis, lisa sulatatud või, töötle ühtlaseks massiks ja suru koogivormi põhja. Kalla täidis küpsisepõhjale ja küpseta kooki 150 kraadises ahjus 1,5 tundi. Kook on küps, kui see ainult keskelt võdiseb. 
Lülita ahi välja, jäta umbes tunniks ahju (ava pisut ahjuuks). Edasi jahuta kooki toatemperatuuril ja seejärel külmikus.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar