esmaspäev, 27. jaanuar 2014

Jaffa marmorkook



Mitmed küpsetised olen leidnud raamatust „ Hõrgud ja ahvatlevad koogid“ ja nii siis ka seekordne kook- Jaffa marmorkook. 

 
Vaja läheb:

300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
125 g toasooja võid
1 ½ klaasi (300 g) suhkrut
2 tl vanilliessentsi
2 suurt muna
¾ klaasi (180 ml) piima
2 spl sidrunikoort

Šokolaadiglasuur:

125 g tükeldatud tumedat šokolaadi
125 g toasooja võid
600 g tuhksuhkrut
¼ tl (60 ml) piima
1 tl vanilliessentsi

Töökäik:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri kaks 23 cm läbimõõduga koogivormi rasvainega. Kata põhjad küpsetuspaberiga. Sega kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja sool. Sulata šokolaad veeannis tasasel tulel. Lase jahtuda. Mikserda või suhkru ja vanilliga kausis keskmisel kiirusel heledaks ja kreemjaks. Lisa ükshaaval munad, vahustades iga kord põhjalikult. Lülita mikser madalale kiirusele ning lisa vaheldumisi kuivained ja piim. Kalla pool tainast teise kaussi. Lisa ühte kaussi šokolaad ja teise riivitud sidrunikoor. Tõsta tainas lusikaga vormidesse, võttes seda vaheldumisi kummastki kausist. Sega tainas noaga läbi, et kook tuleks mustriline. Küpseta 35-45 minutit kuni koogi keskele torgatud puutikk jääb puhtaks. Lase kookidel 10 minutit vormis jahtuda. Tõsta need restile. Eemalda paber ja lase kookidel vähemalt tund aega jahtuda.
Sulata šokolaad veevannis tasasel tulel. Lase jahtuda. Lülita mikser maksimaalsele kiirusele ning vahusta võid, tuhksuhkrut, sulatatud šokolaadi, piima ja vanilli seni, kuni tekib ühtlane kreemjas glasuur. Tõsta üks kookidest serveerimisalusele. Määri kolmandik glasuurist koogile ja aseta siis teine kook sellele peale. Kata kook ülejäänud glasuuriga nii pealt kui külgedelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar