pühapäev, 30. november 2014

Espressotort

Jätkuvalt pakub raamat "Külmkapitordid" põnevaid retsepte, mis lausa kutsuvad neid kooke ja torte proovima.

Põhi:

200 g lihtsaid karamelliküpsiseid või õhukesi Belgia võivahvleid
100 g võid

Kreem:

6 lehte heledat želatiini
100 ml espressokohvi või kanget kohvi
500 g riccotta´t (Itaalia toorjuustu)
250 g kohupiima (rasvasisaldus 20%)
100 g suhkrut
1 pk vanillisuhkrut
40 g espressoube piimašokolaadis
250 g vahukoort (rasvasisaldus vähemalt 30%)


Valmistamine:

Aseta 26 cm läbimõõduga tordirõngas küpsetuspaberiga kaetud alusele. Põhja valmistamiseks murra küpsised või vahvlid tükkideks ja pane külmutuskotti. Sulge kott ja   purusta sisu taignarulliga, pane puru kaussi. Sulata või, lisa purule ja sega korralikult läbi. Pane segu tordirõngasse ja suru lusikaga tugevasti tordipõhjaks. Pane põhi külmkappi. Kreemi valmistamiseks pane želatiin pakendil oleva õpetuse järgi külma vette paisuma. Sega espresso või kange kohvi ricotta, kohupiima, suhkru ja vanillisuhkruga. Pigista želatiin kuivemaks ja sulata see väiksemas kastrulis nõrgal kuumusel segades. Sega želatiin umbes 4 supilusikatäie kreemiga, seejärel ülejäänud kreemiga. Pane kreem külmkappi. Haki espressooad jämedalt. Vahusta vahukoor. Niipea kui kreem hakkab tarretuma, sega selle hulka vahukoor ja hakitud espressooad. Määri kreem tordipõhjale. Pane tort vähemalt 2 tunniks külmkappi. 

Minu tähelepanek:

Retsepti soovituse kohaselt oli vaja 40 g espressoube hakkida jämedalt. Mina kasutasin kohviveskit ning jahvatasid oad ettenähtust peenemaks. Aga vaatamata sellele, tundus süües kohvipuru minu jaoks pisut liig. Seega ettevaatust!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar