neljapäev, 7. juuli 2011

Geisha kommidega juustutort

Mõni aeg tagasi oli mul vaja küpsetada üks kook. Esmapilgul ei suutnud ma oma retseptikogust seda "õiget" leida. Ühes olin ma aga kindel-põhikomponendiks peab olema toorjuust. Lappasin olemasolevaid retsepte korduval läbi, kuni pilk jäi püsima toorjuustukoogil, milles on kasutatud imemaitsvaid Geisha komme. Seega juba mõnda aega oma järge oodanud kommid leidsid rakendust koogi sees. Retsept ise on pärit "Šokolaad`i" raamatust.

Põhi
50 g võid
150 g Digestiv küpsiseid
2 tl vanillsuhkrut
1 sl mõru kakaoplubrit

Täidis
600 g maitsestamata toorjuustu
3/4 dl nisujahu
2 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 muna
1 sidrun
1 apelsin
150 g Geisha komme
1 dl vahukoort



Katteks

sulatatud šokolaadi

Valmistamine

Sulata või, purusta küpsised ning sega sulavõi, vanillsuhkur ja kakao. Vooderada 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga, suru küpsisesegu vormi põhja ja tõsta täidise valmimise ajaks külma.  Sega toasoe toorjuust jahu ja suhkruga ühtlaseks vahuks. Lisa ükshaaval vahustades munad. Riivi apelsini ja sidrunikoor ning lisa koos hakitud Geisha kommidega täidise hulka. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult täidisesse.
Kalla täidis vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Alanda temperatuur 150 kraadini ja küpseta veel 1 tund. Võta kook ahjust ja lase vormis jahtuda.
Katteks niristasin sulatatud šokolaadi üle koogi ning lisasin silmailuks valgeid pärleid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar