esmaspäev, 18. juuli 2011

Trühvlitort

Mõni aeg tagasi jäi mulle retseptikogu lapates silma trühvlitort, mida otsustasin küpsetada. Seda enam, et selle soovi edastas mulle hiljuti ka minu laps. Seega vaatasin läbi mitmeid retsepte, et leida nende sarnasusi ja erinevusi. Lõpuks otsustasin võtta eeskujuks nami-namist leiduva trühvlitordi retsepti.



Koostis:
Biskviitpõhi:            
4 muna
1 dl suhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu

Kakaokreem
200 g võid
1 dl tuhksuhkrut
100 g suhkruga kondenspiima  

Trühvlipuru:
1 dl tuhksuhkrut
1 tl võid
1 sl kakaopulbrit
essentsi ja vanilliekstrakti


Valmistamine:

Valmista piskviitpõhi klassikalise retsepti järgi. Kreemi valmistamiseks peavad või ja kondenspiim olema toasoojad. Vahustasin või tuhksuhkruga, seejärel lisasin kondenspiima ning alkoholi (viski/konjak) ja segasin korralikult läbi.

Puru valmistamiseks sega kõik retseptis loetletud ained ja hõõru läbi. Kui puru jääb liiga kuiv ja suuremateks tükkideks ei ühine, võid lisada veidi konjakit või magusat mahla. Ühtlaselt läbisegatud mass hõõru läbi jämedama sõela. Trühvlipuru peab jääma ilus sõmer.

Tordi kokkupanemine.
Biskviitpõhi lõika kaheks/kolmeks kettaks. Kõik kihid ühenda omavahel kakaokreemiga, biskviitpõhjad niisuta enne mahlaga (sobib ka piim).
Tordi pealispind ja ääred kata hoolikalt kreemiga, et trühvlipuru külge hakkaks.
Kaunista kreemi ja šokolaadiga. Kuna tort on tume, on soovitav kasutada heledat šokolaadi 










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar