teisipäev, 18. juuni 2013

Šokolaadi-kohupiimakook värskete maasikatega




Retsept on pärit raamatust "Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris" ja ahvatles mind jällegi ennekõike oma visuaalse väljanägemise pärast. Lõpptulemusega jäin rahule ja need, kes kooki maitsesid, olid samuti rahul. Ainus asi, mis sai omalt poolt juurde lisatud, oli või.

Põhi:

100 g küpsiseid
10 g tumedat šokolaadi
70 g võid

Täidis:

150 g tumedat šokolaadi
400 g maitsestamata kohupiimapastat
200 g toorjuustu
1 dl 35% koort
1,5 dl suhkrut
4 muna

Töökäik:

Purusta küpsised köögikombaineris, sulata hakitud šokolaad kuumaveevanni kohal. Sega omavahel küpsisepuru, sulatatud šokolaad ja pehme või ning suru koogivormi põhja. Täidise tegemiseks sega kohupiimapasta, toasoe toorjuust, koor, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Suru läbi sõela ja jaga kaheks enam-vähem võrdseks osaks. Sulata kuumaveevanni kohal 100 g hakitud šokolaadi ja sega see ühe täidisepoole sisse. 
Kalla šokolaadine kiht küpsetuskihi peale ja silu ühtlaseks. Selle peale tõsta valge täidise kiht. Küpseta 185 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta täielikult. 
Kaunista meelepäraselt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar