esmaspäev, 17. märts 2014

Karamelli-toorjuustukook

Ikka ja jälle leian huvitavaid ja põnevaid retsepte raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid". Kindlasti tuleb katsetusele sellest samast raamatust veel mitmeidki retsepte. Toorjuust ja karamell ühendatult lubab paljutõetavalt head!

Põhi:

150 g täisteranisujahust küpsiseid
50 g pruuni suhkrut
60 g sulavõid
1 tl vanilliessentsi

Toorjuustukreem:

750 g toorjuustu
200 g pruuni suhkrut
1 tl vanilliessentsi
1 tl iiriseessentsi (soovi korral)
3 suurt muna
125 g hapukoort
60 g hakitud röstitud makadaamiapähkleid

Hapukoorekreem:

375 ml hapukoort
50 g pruuni suhkrut
1 tl iirise-või vanilliessentsi

Töökäik:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 23 cm läbimõõduga koogivorm võiga. Sega kausis kokku purustatud küpsised, pruun suhkur, või ja vanill. Suru segu vormi põhja ja külgedele. Küpseta 8-10 minutit või kuni koogipõhi on kergelt pruunikaks tõmbunud. Lase vormis täielikult ära jahtuda. Mikserda toorjuust pruun suhkur, vanill ja iiriseessents keskmisel kiirusel kreemjaks. Lisa ükshaaval munad, vahustades iga kord põhjalikult Lülita mikser madalale kiirusele ja lisa hapukoor. Lisa pähklid. Kalla koogipõhjale. Küpseta 35-45 minutit, kuni täidis on tardunud. Mikserda hapukoor, suhkur ja iiriseessents ühtlaseks kreemiks. Kata kook sellega. Küpseta 10 minutit või kuni pealmine kiht on tardunud. Lase koogil vormis jahtuda. Hoia enne serveerimist vähemalt kuus tundi kapis.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar