pühapäev, 13. aprill 2014

Pirni-ja šokolaaditort

Algne idee pärineb SIIT. Originaalretseptis on tehtud muudatus-marjad on asendatud pirniga.



Biskviit:

4 muna
1,5dl suhkrut
1dl nisujahu
0,5dl kartulitärklist
2spl kakaod
1tl küpsetuspulbrit

Kreem:
2dl vahukoort
400g kohupiimapastat
4sl suhkrut
3tl lahustuva kohvi pulbrit
50g riivitud tumedat šokolaadi

Immutamiseks kohvi

Vahele:
3 pirni (kuubikuteks lõigatud)


Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa ettevaatlikult omavahel segatud kuivained. Kalla tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi ning küpseta 200 kraadises ahjus u.25 minutit. Kummuta jahtunud tordipõhi vormist välja, jahuta ja lõika kaheks kihiks.
Vahusta rõõsk koor suhkru ja lahustuva kohviga, sega ettevaatlikult hulka kohupiim ja riivitud šokolaad. Tõsta üks tordiõhi serveerimisalusele ja niisuta kohviga. Määri põhjale pool kreemist, aja ühtlaselt laiali ja kata kuubikuteks lõigatud pirnidega.
Tõsta peale teine koogipõhi ja immuta kohviga, kata allesjäänud kreemiga, tõsta külma maitsestuma.
Minu tähelepanek:
Igaks juhuks tasuks poole küpsemise aja pealt kontrollida biskviidi olukorda, kuna ahjud on nii erinevad. Mina alandasin pisut ahju temperauuri ja katsin biskviidi pealt fooliumiga. Biskviidi immutamisega tuleb samuti olla ettevaatlik, kuna küps pirn on mahlane ja annab enast omakorda lisa mahlasust.
Tulemuseks oli aga väga mahlane ja suurepärase maitsega tort!


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar