neljapäev, 11. september 2014

Marmori juustukattega šokolaadikook

Retsept on võetud raamatust "Suur väike šokolaadiraamat".

Toorjuustusegu

250 g toorjuustu, toatemperatuuril
50 g suhkur
2 sl riivitud apelsinikoort
3 sl värskelt pressitud apelsinimahla
1 tl maisitärklist
1 suur muna

Šokolaadisegu:

250 g tumedat šokolaadi
60 g soolast võid
150 g suhkrut
2 tl vanilliekstrakti
2 suurt muna, kloppida koos 2 supilusikatäie külma veega kergelt lahti
1/2 kl nisujahu

Valmistamine:


Toorjuustusegu. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 23 cm koogivorm võiga. Mikserda kausis keskmisel kiirusel toorjuust suhkruga, kuni see on kooretaoline. Sega sisse apelsini koor ja mahl ning maisitärklis. Lisa muna ja sega kergelt sisse.

Šokolaadisegu. Sulata šokolaad ja või vesivannil. Lisa lahtiklopitud munasegu, seejärel jahu. Vala šokolaadisegu ettevalmistatud koogivormi. Tõsta toorjuustusegu lusikaga šokolaadisegu peale. Tekita kahte koogikihti õhukese metallspaatliga segades marmorit meenutavaid mustreid. Küpseta ahjus 25-30 minutit ehk kuni kook on servast veidi kerkinud ja keskelt tahke. Lase vormis täielikult tahkuda ja lõika seejärel tükkideks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar