pühapäev, 28. september 2014

Nostalgitsev trühvel

Klassikaline trühvlitort, mida võib ikka ja jälle teha. Seekord on retsept võetud "Oma Maitse" september 2014.a numbrist.


Biskviit:

4 muna
2 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Niisutussiirup: 

150 g vett
40 g suhkrut
4 sl konjakit

Võikreem:

300 g võid
300 g kondenspiima
15 g kakaod
2 sl konjakit

Trühvlipuru:

150 g tuhksuhkrut
50 g kakaod
15 g võid
1 sl konjakit

Valmistamine:

Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa osade kaupa suhkur. Kui munavalge on tugev ja läikiv, siis lisa ühekaupa munakollased ning vahusta veel veidi. sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu kuivainesegu ettevaatlikult munavahu hulka. Vala mass 24 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit.
Niisutussiirupiks lase vesi koos suhkruga keema ja jahuta. Lisa jahtunud siirupile konjak. Kreemi jaoks vahusta toasoe või heledaks vahuks, lisa toasoe kondenspiim ning vahusta edasi. Lisa konjak ja kakao. Väldi ülevahustamist. 
trühvlipuru valmistamiseks kaalu kõik ained köögikombaini ning sega kiirel käigul ühtlaseks puruks. 
lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks. Pane tort kokku vaheldumisi kreemiga, iga kihti eelnevalt niisutades. Pealmisele biskviidile jäta kreemi veidi rohkem. Määri tort pealt ja külgedelt kreemiga ning kata üleni trühvlipuruga. Kaunista meelepäraselt. 


























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar