reede, 12. august 2011

Tort Ring FM-i kuulajale

Tsitruseline Ricottakook

Täidis:
750g ricottat (kasutasin Eestimaa-farmerite "Tervisi" maitsestamata kohupiimakreemi)
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
1 apelsini riivitud koor
1 laimi riivitud koor
2,5 dl suhkrut
1 dl kartulitärklist 
 
Põhi:
küpsis ja või.
 
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Eelnavalt küpsetasin põhjakomponendid-peenestatud küpsisepuru ja või180 kraadises ahjus 10 min. Jahutasin põhja. Seejärel segasin kokku ricotta, munad, suhkru, vanillisuhkuru, tärklise ja tsitruste riivitud koored, töötlesin ühtlaseks massiks.Vooderdasin ümmarguse 24 cm lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga ning valasin täidise vormi. soovitav on asetada koogivorm kõrgete servadega ahjupannile, kuhu saab valada veidi vett. Küpsetasin 180 kraadise ahju keskosas 1 tund. 

Lülita ahi välja, tee üks pooleldi lahti ja lase koogil veel umbes 30 min. soojas olla.

Retsepti originaal pärineb blogipidaja Elis köögis blogist.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar