pühapäev, 2. oktoober 2011

Kohvi-Mascarpone juustukook

Retsept pärineb raamatust "Juustukoogid"

Põhi:
100 g Digestive küpsiseid
30 g võid

Täidis:
200 g valget šokolaadi
250 g mascarpone`t
1 dl paksu hapukoort
0,5 dl espressot või väga kanget kohvi
4 želatiinilehte
1 tl vanillsuhkrut

Töökäik:
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Vooderda 20 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu vormi põhja.
Sega omavahel toorjuust, hapukoor ja vanillsuhkur. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. Pigista kuivaks ja lahusta kuumas kohvis. Sega sulatatud valge šokolaad toorjuustumassi hulka. Lisa kohvi-želatiinisegu.
Vala tainas vormi ja määri laiali. Hoia vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmas. Kasta vorm korraks kuuma vette ja eemalda vormi servad. Kaunista meelepäraselt.

Minu tähelepanekud:
Kuna harjumusel on ikka tohutu jõud, siis tundus mulle selle koogi põhi vägagi õhuke ja seega lisasin küpiseid ja võid pisut rohkem (tundejärgi). Valminud kooki vormist välja võttes pidin jällegi tõdema, et on ikka üks õhuke kook see kohvi-mascarpone juustukas! Sellest tulenevalt teeksin sama kooki teisel korral kas väiksemasse vormi (kook tundub lihtsalt visuaalselt kõrgem) või kahekordistaks retsepti koguseid. Minu kook sai endale peale suhkrumassi katte.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar