neljapäev, 27. oktoober 2011

Kreemjas šokolaadikook

















Originaalretsept pärineb blogist: Armastus küpsetamise vastu. Selle koogi järeleproovimine osutus ülimalt lihtsaks-esmalt pealus mind selle koogi täidise pehme tekstuur. Toorjuustu täidis  tundus nii õhuline ja kerge, mis lausa kutsus järele proovima. Lõpptulemusega jäin väga rahule ja kindlati jääb see minu lemmikute nimistusse.

Põhi
150g Digestive küpsiseid
75g võid

400g toorjuustu
2 muna
2sl suhkrut
100g piimašokolaadi
100g tumedat šokolaadi
1.4dl hapukoort
(1tl rummi) mõned tilgad brandy essentsi

Põhja jaoks purustada küpsised ning sega sulavõiga, vooderda 24cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru koogivormi põhja ja äärtele.
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust ja suhkru omavahel. Teises anumas klopi lahti munad ja lisa toorjuustusegule, sega ühtalselt läbi. Sulata šokolaad vesivannil, lase veidikene jahtuda. Lisa sulašokolaadile hapukoor ja rumm/brandy essents. Vala šokolaadisegu toorjuustusegu hulka ja sega läbi. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lülita kuumus välja ja lase koogil ahjus kinnise uksega tunnike järelküpseda.  Võta kook ahjust, lase jahtuda ning aseta külmkappi vähemalt kaheks tunniks, soovitatavalt üleöö.

Kuna mulle tundub rummi maitse võõras, siis asendasin rummi brandy essentsiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar