teisipäev, 7. veebruar 2012

Kohupiimakook

Retsept leitud blogist:  http://www.disainimaja.ee/articles/blog/quot-toorjuustune-quot-kohupiimakook , kus mind esmalt köitis selle koogi imeline väljanägemine. Seega ei jäänudki muud üle, kui kook järele proovida. Töö käigus tegin väikesed omapoolsed muudatused.

Põhi:
180 g "Kalevi" küpsiseid 
1,5 sl "Kalevi" mõrukakaopulbrit) 


Täidis:
500 g "Saida"  kakaokohupiima
500g Ricotta kohupiimakreemi 
(pisut vanillisuhkrut)
2 muna
2 dl suhkrut
250 g hapukoort
Töökäik:
Esmalt purustasin küpsised ja segasin hulka mõrukakaod. Seejärel surusin saadud puru tihkelt lahtikäiva küpsetusvormi põhja. Asetasin kohupiimad kahte erinevasse kaussi ning jagasin ka kõik ülejäänud ained pooleks. Sega kumbki pool ainetest kohupiima sisse. Vala kõige pealt hele kohupiim- ja siis kakaokohupiim vormi küpsise põhja peale. Kook küpses 180 kraadi juures 1 tund 15 min. Kook sai endale peale šokolaadised triibud ja valged šokolaadilaastud.
Minu tähelepanekud:
Kuna mina ei kasutanud koogipõhjas võid, siis kooki maitstes tundus mulle, et põhi oli pisut kuiv. Seega või lisamine oleks kasulik olnud. Üldkokkuvõttes aga maitse väga hea!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Postita kommentaar