teisipäev, 19. juuni 2012

Porgandi-apelsinikook





















Selle ahvatleva koogi leidsin ma blogist: http://magusadfotod.blogspot.com/2012/04/porganditort-valge-sokolaadi.html.

Põhi:

3muna

2dl suhkrut

3dl jahu

300g porgandeid

100g sulatatud võid

2tl küpsetuspulbrit



Kreem:

500g toorjuustu

150-200g valget šokolaadi

1 apelsini riivitud koor

Töökäik:



Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sulatatud või, peenelt riivitud porgandid ja viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus u.30-40. minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Kreemiks vahusta toasoe toorjuust ühtlaseks kreemiks, lisa riivitud apelsinikoor ja sulatatud, jahutatud valge šokolaad. Lõika täielikult jahtunud kook kolmeks, kata iga kiht kreemiga. Kata ka koogi ääred ja pealt kreemiga, tõsta kook vähemalt 4tunniks külmikusse maitsestuma. Kaunista kook meelepäraselt ja koogi ääred röstitud mandlilaastudega.
Tulemuseks oli imehea kook, kus porgand ja apelsin andsid suurepärase koosluse ja maitse.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar