reede, 8. november 2013

Maasika-hapukoorekook























Vaatamata sellele, et maasika hooaeg on läbi, tekis mõte maiustamiseks teha just üks maasikatega kook. Etteruttavalt võib öelda, et visuaalselt ilusama ääre saab koogile siiski suurte marjadega, väikeste maasikatega kaob see efekt äga ära. Originaalretseptile on minu poolt tehtud väike lisa-šokolaadinööpide ja purustatud vahvlitükikeste näol.

Retsept on võetud SIIT

Põhi:

4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
0, 5 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
2 sl kakaod

Täidis:

1 dl piima
3 tl želatiini
300 g hapukoort
300 g kohupiimapastat
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
250 g maasikaid

Töökäik:


Vahusta munad suhkruga tugevaks, elastseks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu munavahule hulka. Sega ettevaatlikult tainas läbi ja vala võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 (!) kraadi juures 25 min. Jahuta ja lõika kaheks kettaks. 

Täidise ained olgu kõik toasoojad. Paisuta želatiin piimas ja seejärel sulata ning jahuta toatemperatuurile. Sega hapukoor, suhkur, vaniljesuhkur ja kohupiimapasta ja nirista segamist jätkates sisse želatiin.
Pane koogipõhi tagasi vormipõhja. Lao peale maasikad (lõikepind aseta vormi vastu, siis jääb pärast ilus maasikatest serv), vala ettevaatlikult peale hapukooresegu ja tõsta peale teine pool. Tõsta kook külmkappi tarduma. 


Minu tähelepanekud:

Ahjud on küll erinevad ja alati tuleb jälgida oma ahju temperatuuri ja küpsemisaega, kuid mulle tundus, et temperatuur 200 kraadi, on pisut kõrge.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar