neljapäev, 21. august 2014

Karamelliruudud šokolaadiga

Taas kord lehitsesin "Suur väike šokolaadiraamatut" ja pilk jäi püsima karamelliruutudel. Tundus ahvatlev ja vajas järele proovimist. Järjekordne magusasõbra lemmik!

Karamell:

120 g magedat võid
100 g suhkrut
2 sl heledat maisisiirupit
1 purk (400 ml magusat kondenspiima)

Põhi:

180 g magedat võid
5 sl tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti 
300 g nisujahu
pisut soola

Glasuur:

250 g tumedat šokolaadi
1 sl magedat võid

Valmistamine:

Karamell. Sulata või keskmise suurusega kastrulis nõrgal kuumusel koos suhkru, kondenspiima ja maisisiirupiga, sega sageli. Lase keema tõusta ja keeda 10 minutit. Lase jahtuda.

Põhi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 23 cm ruudukujuline vorm võiga. Mikserda keskmisel kiirusel kausis või koos suhkru ja vanilliga, kuni segu on hele ja kooretaoline. Lülita mikser väiksele kiirusele ning sega järk-järgult sisse jahu ja sool. Suru tainas ettevalmistatud koogivormi põhjale. Küpseta ahjus 20-25 min ehk kuni põhi on kergelt kuldpruun. Tõsta jahtuma. Määri põhjale peale karamell. Tõsta külma, kuni karamell on hangunud (vähemalt üheks tunniks).

Glasuur. Sulata šokolaad ja või vesivannil. Määri ühtlase kihina karamelli peale. Lase veidi toatemperatuuril taheneda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar