laupäev, 4. oktoober 2014

Glasuuritud pehme šokolaadikook

Retsept prineb raamatust " Suur väike šokolaadiraamat" Tegu on ülimalt lihtsa koogiga, mis valmib lihtsa vaevaga. 

Põhi:

300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
5 sl suhkruta kakaopulbrit
1 tl söögisoodat
150 g tuhksuhkrut
3 sl heledat maisisiirupit
2 suurt muna kergelt vahustatud
150 ml piima
150 ml maapähkliõli

Glasuur:

250 g tumedat šokolaadi
2 sl soolast võid
180 ml vahukoort

Valmistamine:

Põhi.Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 15x30 cm suurune sügav kandiline koogivorm võiga. Sõelu suures kausis kokku jahu, küpsetuspulber, kakao ja söögisooda. Lisa suhkur, maisisiirup, munad, piim ja maapähkliõli ning sega korralikult läbi. Tõsta lusikaga ettevalmistatud koogivormi. Küpseta ahjus 25-30 minutit ehk kuni kook on katsudes enamvähem tahke ja keskele torgatud tikk jääb puhtaks. Lase põhjal umbes 10 minutit koogivormis jahtuda, võta seejärel vormist välja ja lase lõplikult jahtuda.
Glasuur. Sulata šokolaad ja või vesivannil. Sega sisse vahukoor, kuni saad ühtlase ja läikiva segu. Lase umbes 5-10 min. jahtuda ja määri põhja peale. Lõika kook tükkideks.

Minu tähelepanek.

Šokolaadikook tuleb suhteliselt kuiv, seega immutasin mina kooki enne glasuurimist. Tulemuseks oli mahlane ja hea šoklaadikook.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar