teisipäev, 7. oktoober 2014

Šokolaadine toorjuustu kook likööriga

Retsept on võetud Juuli 2014.a "Oma Maitse" ajakirjast. Tegu on väga maitsva koogiga, mis pole ülearu magus, vastupidi-tume šokolaad on suurepärane tasakaalustaja. Maitsemeeli köidab ohtralt tumedat šokolaadi, lisaks veel Vana Tallinna liköör, mis kõik ühtekokku moodustab väga hea koosluse.

Põhi:

180 g küpsiseid
50 g võid

Vahekiht:

200 g 70 % šokolaadi
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
3 sl naturaalset kakaopulbrit
4 suuremat muna
0,5 dl Vana Tallinna likööri

Kate:

100 ml 35% koort
150 g 70% šokolaadi
3 sl Vana Tallinna kreemilikööri

Valmistamine:

Purusta köögikombainis küpsised, sulata või. Sega või ja küpsisepuru ning vajuta 24 cm  lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta 180-kraadises ahjus 5-7 minutit. Jahuta.
Haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sulata veevannil. Sega omavahel toasoe toorjuust, suhkur ja kakaopulber, kuni on moodustunud ühtlane mass. Klopi ükshaaval sisse munad, lisa sulatatud šokolaad ning Vana Tallinn. Kalla eelküpsetatud põhjale ning küpseta 170-180 kraadises ahjus 1 tund. Jahuta täielikult, vähemalt paar tundi kuni üleöö.
Katte jaoks kuumuta koor, lisa tükeldatud šokolaad ja Vana Tallinna kreemiliköör. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda ning kalla koogile. Lase kattel külmas korralikult kalgenduda. 
Kaunista meelepäraselt.




5 kommentaari: