reede, 19. august 2011

Maasikajogurti-kook küpsisega

Retsepti leidsin blogist: armastus küpsetamise vastu ja kuna kook tundus väga ahvatlev ja mis seal salata-jogurtikook on ka minu mehe üks lemmikuid, siis ei jäänudki muud üle, kui asja kallale asuda. Originaalretsepti  pisut muudetud.

Põhi:
180 g kakaoküpsiseid
65 g võid

5 dl maasikaikajogurtit
200 g vanilli kohupiimapastat
2 sl suhkrut
3 sl želatiini
1 dl õunamahla
4 küpsist

Kõigepealt tuli põhja jaoks purusta küpsised, siis sulatada või ja segada peenestatud küpsiste hulka. Vooderdasin 24cm läbimõõduga koogivormi ääred ja põhi küpsetuspaberiga, küpsisepuru sai surutud koogivormi põhja. Kuna eelistan läbiküpsetatud põhjasid, siis pistsin ka seekord põhja u 7 min 180 kraadi juures ahju.
Täidise jaoks panin želatiin õunamahla sisse likku. Seejärel sulata ja lase veidi jahtuda. Samal ajal sai segatud jogurt, kohupiimapasta ja suhkur. Küpsised lõikasin noaga u 1cm suurusteks kuubikutes. Seejärel niristasin pidevalt segades jahtunud želatiinisegu jogurti hulka. Siis valasin jogurti põhjale, lisades kõige viimasena küpsisetükid (puhas näputöö s.t küpsisetükid torkasin jogurti hulka). Katsin koogivormi toidukilega ja lasin külmkapis 5 tundi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar