laupäev, 21. aprill 2012

Kirsi-kohupiimakook


Retsept pärineb raamatust "Saiad, pirukad ja koogid" ja ootas oma järge päris pikalt.

Taigen:


3 kl jahu
150 g margariini (mina kasutasin võid)
1 kl suhkrut
1/2 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

0,5 kg kohupiima
200 g hapukoort
2 muna
3/4 klaasi suhkrut
1 prk kirsikompotti (kivideta)

Töökäik:


Sega toasoe või suhkruga ja jahu küpsetuspulbriga. Näpi või jahuga puruks. Sega kokku täidise ained. Puista vormi põhja pool taignapurust. (retseptis puudus viide küpsetusvormi/plaadi suurusele, seega kasutasin mina käepärast 24 cm lahtikäivat neljakandilist küpsetusvormi). Laota sellele nõrutatud kompotikirsid. Vala peale kohupiimasegu. Kõige peale puista teine pool taignapurustja puru peale pane väikeseid võitükikesi. Küpseta 225 kraadi juures umbes 1 tund.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar