pühapäev, 29. aprill 2012

Maasika-jogurtitort


Juba pikemat aega ootas riiulis oma järge raamat "Võrratud koogid", mis sisaldab minu meelest tohutul hulgal imelisi ja ahvatlevaid retsepte. Seega tekkis küsimus-millisest koogist alustada. Valikut aitas teha (nagu ka paljudel teistel kordadel) minu mees. Käesolev retsept on originaalis hoopis teise nimega: pohla-jogurtitort, kuid meie otsustasime kasutusele võtta sügavkülmas oma järge oodanud maasikad. Seega väikesed muudatused võrreldes algretseptiga.

Põhi:

150 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid

Täidis:

10-12 želatiinilehte
400 g maasikaid (värskeid või külmutatud pohli)
300 g kondenspiima (originaalretseptis 600 g kondenspiima)
5 dl jogurtit

Kaunistuseks:

originaalretseptis-pohli

Töökäik:

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud, 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale. Küpseta 200 kraadises ahjus 8 minutit. Lase jahtuda. Täidise valmistamiseks pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette. Püreesta maasikad (pohlad) köögikombainis ja sega kondenspiimaga. soojenda 1 dl maasikasegu pliidil ning lahusta selles kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega želatiini -maasikasegu ülejäänud maasikasegu hulka. Sega juurde ka jogurt ja kalla täidis vormi küpsisepõhjale. Pane 6-12 tunniks külma. Vahetult enne serveerimist võta tort vormist ja kaunista marjadega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar