teisipäev, 3. aprill 2012

Valge šokolaadiga jõhvikatort












Ikka veel "Kodukirja parimad palad 2008" lainetel eht teisisõnu ka see retsept pärineb eelpoolnimetatud ajakirjast. Ajakirja läbi lapates köitis minu tähelepanu koogi mahlasus ja ettekujutletev tulemus-kook kuuma kohviga. Algretsepti on pisut muudetud.

Tainas:

150 g valget šokolaadi
150 g võid
1,5 dl suhkrut
4 muna
1 dl jahvatatud mandleid
1 dl nisujahu
1,5 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit

Immutus:

0,75 dl heledat rummi
0,75 dl vett
2 sl suhkrut
3 dl jõhvikamoosi

Kate:

200 g valget šokolaadi (kasutasin katteks martsipani)

Töökäik:

Määri 24 cm lahtikäiv tordivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga (mina vooderdasin vormi küpsetuspaberiga).
Taigna jaoks tükelda šokolaad ja või keedunõusse ning sulata vesivannil madalal kuumusel, kogu aeg segades. Eralda munavalged ja -kollased. Hõõru munakollased suhkruga valgeks vahuks. Vahusta munavalged eraldi kausis kõvaks vahuks. Sega omavahel jahvatatud mandlid, nisu-ja kartulijahu ning küpsetuspulber. Vala sulatatud šokolaad ja või munakollaste hulka ja sega hästi läbi. Lisa jahusegu ja sega ühtlaseks. Lisa vähehaaval munavalgevaht, samal ajal segades. Vala tainas vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit ahju allosas. Lase jahtuda.
Jahtunud põhi lõika kolmeks kihiks. Alumine osa tõsta vormi tagasi. Sega rumm, vesi ja suhkur ning immuta sellega põhjakiht, määri peale pool moosist. Tõsta peale teine kiht, immuta ja määri peale ülejäänud moos. Tõsta peale kolmas kiht ja immuta. Kata toidukilega ja lase seista külmkapis pool päeva või üleöö. Kummuta põhi vormist. Sulata valge šokolaad vesivannil ning kata tort pealt ja külgedelt.
Nagu eelpool sai mainitud katsin mina tordi/koogi pealt martsipaniga. Tulemuseks oli jällegi üks ülimalt mahlane ja  magus kook!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar