pühapäev, 15. juuli 2012

Hapukoore-biskviidikook























Kook on valmistatud eriti lihtsal viisil. Esmalt on valmistatud biskviittainas (klassikaline biskviittainas). Jahtunud põhi on lõigatud kolmeks ning kihtide vahele on pandud hapukoor, riivitud sidrunikoor, suhkur ning peeneks hakitud šokolaad. 

Kreemi kogus:


400 hapukoort
suhkrut vastavalt oma magususe astmele
1 keskmise sidruni koor
60 g peeneks riivitud šokolaadi

Töökäik:


Esmalt valmista biskviittainas. Jantunud põhi lõika kolmeks kihiks. Sega omavahel hapukoor, suhkur, riivitud sidrunikoor ja peenestatud šokolaad. Seejärel määri kihtide vahele saadud kreem. Lasin koogil üle öö külmas seista ja järgmisel päeval katsin koogi servad ja pealmise kihi allesjäänud kreegiga. Kook on külgedelt kaetud röstitud mandlilaastudega. Pealmisele kihile puistasin peale riivitud valget šokolaadi. 









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar