kolmapäev, 25. juuli 2012

Šokolaadi-juustukook

Retsept pärineb siit: http://siljafoodparis.blogspot.com/2012/07/vaarikamaitseline-sokolaadi-juustukook.html
Ja nagu selgus on sama kook ka ajakirja "Toit ja Trend" juuli-augusti kaanel. Kuna kook oli juba visuaalselt nii ahvatlev tuligi koogitegu ette võtta.

Põhi:

180 g šokolaadiküpsiseid
50 g tumedat šokolaadi
50 g võid


Täidis:

3 muna
1 dl suhkrut
400 g toorjuustu
300 g kakaoga kohupiimapastat
1,5 dl hapukoort
200 g tumedat šokolaadi

Töökäik:

Põhja jaoks haki või ja šokolaad ning sulata paksupõhjalises potis madalal kuumusel. Sega purustatud küpsistega. Suru segu 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm täidise valmimise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks sulata šokolaad vesivannil.  Sega toasoe toorjuust ja suhkur vispliga ühtlaseks (sega, mitte ära vahusta!), lisa ükshaaval toasoojad munad, hapukoor, kohupiimapasta ja lõpuks ühtlase joana samal ajal hoogsalt vispliga segades sulatatud šokolaad. Kalla juustu-šokolaadisegu vormi sisse küpsisepõhja peale ja küpseta 170 kraadises ahjus u 50-60 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda ja hoia külmas. Kaunista meelepäraselt.

Minu tähelepanekud:

Retseptis on kirjas, et kook küpseb ahjus 50-60 minutit. Mina aga pidin lisama küpsemisajale 20 minutit, vastasel korral oleks kook keskelt pehme jäänud. Seega ahjude küpsemise ajad erinevad.

Maitse poolest aga tõeliselt hea kook, nagu koogi autor Silja kirjutas -suussulav ja seda ta ka oli!  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar