pühapäev, 8. juuli 2012

Šokolaadikook























Ääretult lihtne ja kerge vaevaga valmiv kook klassikalisel biskviitpõhjal, mis koosneb 5 komponendist.

Tainas:


4 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kreem:


šokolaadi-pralineeekreem

Töökäik:


Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged suhkruga koos tugevaks vahuks. Sega munavalge-suhkru vahu juurde munakollane. Ühenda omavahel jahu ja küpsetuspulber. Sõelu jahusegu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult. Kalla taigen määritud küpsetusvormi ja küpseta 200ºC juures umbes 25 minutit.

Lase jahtuda ja seejärel eralda vormist. 


Jahtunud põhi lõika kolmeks ja kata kreemiga (igaks juhuks niisutasin põhjasid piimaga, et tulemus oleks mahlane). Mina hoidsin kooki üleöö külmikus. Tulemuseks väga hea, mahlane šokolaadikook. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar