teisipäev, 31. detsember 2013

Espressomuffinid



Espressomuffinite retsept on taas kord võetud raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid". Ma arvan, et mitmed järgnevad retseptid tulevad just sellest raamatust, kuna see on otsast lõpuni täis väga ahvatlevaid retsepte. Seekord sai siis 2013.aastalõppule nö punkt pandud just nimelt muffinitega. Mina muffinitele retseptis ettenähtud kohvikreemi peale ei teinud katsin vaid pähklikreemi ja purustatud pähklitega. Kohvisõber muffinites espressole viitavat maitset kahjuks ei tunne.

Vaja läheb:

200 g suhkrut
2 suurt muna
1 tl vanilliessentsi
225 g nisujahu
1 1/2 tl küpsetuspulbrit
1/8 tl soola
1 1/2 spl kakaopulbrit, mis on lahustatud 2 spl espressokohvis

Kohvikreem:

125 g toasooja võid
1/2 spl kohvilikööri
225 g tuhksuhkrut
1 1/2 lahustatavat kohvi, mis on lahustatud 1/2 tl keevas vees

Töökäik:

Kuumuta ahi 170 kraadini. Vooderda 12 auguga muffinivorm küpsetuspaberist korvikestega. Mikserda munad suhkru ja vanilliga keskmisel või maksimaalsel kiirusel heledaks vahuks. Lülita mikser madalale kiirusele ja lisa vähehaaval jahu, küpsetuspulber, sool ning vahukoor. Jaga tainas kahte kaussi. Lisa ühte espressosegu, et pool tainast omandaks kohimaitse.
Täida paberkorvikesed kole neljandiku jagu võttes tainast vaheldumisi kummastki kausist. Sega tainast puutikuga, et tekiks keerismuster. 
Küpseta 20-25 minutit, kuni muffinid on kuldpruunid ja katsudes kõvad. Lase muffinitel paar minutit vormis jahtuda, siis tõsta need restile ja lase veel vähemalt tund aega jahtuda. Vahusta või koos kohvilikööriga ühtlaseks massiks. Lisa vähehaaval tuhksuhkur. Määri muffinitele võikreemi. Kalla kohvisegu kreemile, nii et moodustub spiraal.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar