laupäev, 7. detsember 2013

Keedukreemi-kirsikook






















Keedukreemi-kirsikoogi retsept pärineb Oma Maitse Magusa-eri november 2013.a numbrist ja tundus nii ahvatlevana, et tuli kohe järele proovida. Tulemuseks oli väga maitsev ja mahlane kook! 

Põhi:

2 muna
100 ml suhkrut
125 ml jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

Keedukreem:

2 sl jahu
1 muna
250 ml piima
2 sl suhkrut
1 sl võid

Kate:

250 ml kirsse
2 dl+1 dl kompotivedelikku
1,2 dl tarretisesuhkrut

Töökäik:

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Sõelu jahu munavahu hulka ning sega ettevaatlikult tainaks. Vala tainas vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase avatud uksega ahjus 5 minutit seista ning võta siis biskviit välja. Lase täielikult jahtuda.
Keedukreemi jaoks sega kausis muna ja jahu, nii et jahutükke sisse ei jääks. Pane potti piim ja suhkur ning kuumuta keemiseni. Nirista kolmandik kuumast piimast pidevalt segades muna-jahusegusse ning vala siis kausi sisu potti ülejäänud piima hulka. Kuumuta, kuni segu hakkab paksenema-kõige lihtsam on keedukreemi segada vispliga. Lisa või ning jäta keedukreem jahtuma.
Tarretise valmistamiseks aja potis 2 dl kompotivedelikku keema ning sega juurde tarretisesuhkur. Jäta jahtuma.
Tõsta biskviit tagasi küpsetuspaberiga vormi. Pintselda põhja 1 dl kompotivedelikuga. Kata biskviit keedukreemiga ning lao peale vedelikust nõrutatud kirsid. Kõige peale vala tarretisevedelik. Jäta külma vähemalt 4 tunniks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar