pühapäev, 22. detsember 2013

Schwarzwaldi toorjuustukook

Uue raamatu lisandumine tähendab automaatselt ka uusi retsepte. Seekordne kook on võetud "Hõrgud ja ahvatlevad koogid" (autor Marina Neri).



Koogipõhi:

200 g purustatud šokolaadivahvleid
60 g võid
2 spl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli

Toorjuustukreem:

750 g toasooja toorjuustu
300 g suhkrut
4 suurt muna
90 ml Kirsch´i

Šokolaadikreem:

180 g tükeldatud tumedat šokolaadi
125 ml hapukoort
125 g liköörikirsse

Töökäik:

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 25 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga. Sega keskmise suurusega kausis kokku vahvlipuru sulavõi, suhkur ja kaneel. Suru segu vormi põhja ja külgedele. Küpseta 8-10 minutit, kuni koogipõhi onnkergelt pruunikaks tõmbunud. Lase vormis täielikult jahtuda. Mikserda toorjuust ja suhkur keskmisel kiirusel kreemjaks. Lisa ükshaaval munad, vahustades iga kord põhjalikult. Lisa Kirsch. Kalla täidis koogipõhjale. Küpseta 50-60 minutit või kuni täidis on tardunud. Lase vormis jahtuda. 
Sulata šokolaad veevannis tasasel tulel. Lase jahtuda. Lisa hapukoor. Eemalda vormi servad. Kata kook šokolaadikreemiga. Kaunista kirssidega. Lase 6 tundi külmkapis seista. 

Minu tähelepanek:

Retseptis etteantud aja möödudes oli minu kook praktiliselt vedel. Seega keerasin ma taimeril mitmel korral pisut aega juurde. Ahjud on aga erinevad.
Samuti soovitan neil, kes ei armasta väga magusat suhkru kogust pisut vähendada (oli neid, kes kooki maitstes arvasid, et kook on magus ja neid, kes nautisid koogi magusust-asi on maitses!)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar