esmaspäev, 30. detsember 2013

Kohvikreemikook pähklitega























Kohvikreemi koogi retsept pärineb raamatust "Hõrgud ja ahvatlevad koogid" ,originaalis kannab kook nime-kohvikreemikook Kreeka pähklitega. Sel korral mina Kreeka pähkleid ei kasutanud, vaid kasutasin kodus leiduvaid maapähkleid. Retseptis pole kirjas, et põhjasid peaks immutama, kuid mina immutasin põhjad siiski kohviga. Kuna biskviit kerkis 4,5 cm kõrguseks tekkis mõte biskviit lõigata kolmeks mitte kaheks. Seega kui tahta kooki kolmeks lõigata peaks kreemikoguseid suurendada. Kasutasin ühte 23 cm lahtikäivat koogivormi.

Biskviit:

250 g toasooja võid
250 g suhkrut 4 suurt muna
3 spl kohviessentsi
225 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
75 g hakitud Kreeka pähkleid+poolikuid pähkleid kaunistuseks

Kohvikreem:

250 g mascarponet
150 ml vahukoort
60 ml kohvilikööri
2 spl suhkrut
1/2 tl vanilliessentsi

Peale:

1 tl kakaopulbrit ja 1 tl tuhksuhkrut pealeraputamiseks, poolikud Kreeka pähklid

Töökäik:


Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri kaks 20 cm läbimõõduga lahtikäivat vormi võiga. Kata põhjad küpsetuspaberiga.
Mikserda või ja suhkur suures kausis keskmisel kiirusel heledaks ja kreemjaks. Lisa ükshaaval munad, vahustades iga kord põhjalikult. Lisa kohv. Sõelu kaussi jahu ja küpsetuspulber ning sega see tainasse. Viimasena lisa hakitud Kreeka pähklid.
Kalla tainas vormidesse. Küpseta 30-40 minutit (kui küpsetad ainult ühes vormis siis on küpsemise aeg pikem), kuni koogid on kenasti kerkinud kuldsed ja katsudes vetruvad. Lase kookidel 10 minutit vormis jahtuda, siis tõsta need restile ja lase veel vähemalt tund aega jahtuda.
Kohvikreemi jaoks vahusta veidi aega mascarponet, seejärel lisa vahukoor, kohviliköör, suhkur ja vanill.
Aseta üks kook vaagnale ja määri sellele pool kohvikreemist. Kata teise koogiga ja määri sellele peale ülejäänud kreem. Raputa peale kakaopulbrit ja tuhksuhkrut ning kaunista poolikute Kreeka pähklitega.

Tulemuseks oli suurepärane mahlane kook!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar