kolmapäev, 21. märts 2012

Kaneelirullid























Kaneelisaiakesed on meie pere ühed kindlad lemmikud, mis on alati teretulnud ja kuna viimastest kaneelisaiakeste küpsetamisest on juba palju aega möödas, siis oligi viimane aeg seda teha. Juba ammu leidsin nami-namist väljanägemisest teistmoodi kaneelisaiad, mida otsustasin proovida. Juba etteruttavalt võin öelda, et nii kaubanduslikku välimust nagu nami-namis,  minul ei õnnestunud saavutada. Aga...harjutamine teeb meistriks.

Koostis:

50 g pärmi
0,5 dl käesooja vett
100 g võid
3 dl piima
0,5 tl soola
85 g suhkrut
600-650 g nisujahu

Täidis:

100 g võid
85 g suhkrut
0,5sl jahvatatud kaneeli

Määrimiseks muna

Töökäik:


Lahusta pärm soojas vees. Sulata või väikeses kausis. Lisa toasoe piim ja vala käesoe segu pärmi hulka. 

Sega juurde sool ja suhkur. Sõtku vähehaaval juurde jahu, kuni saad ühtlase taina. Kata tainakauss rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida. Sõtku tainast õhumullid välja ja rulli see kergelt jahusel laual 30*60 cm ristkülikuks. Määri peale pehme või, siis puista peale kaneeli ja suhkru segu. Keera pikemast küljest rulli ja jäta liitekoht alla.

Lõika terava noa abil nurga all viltusteks tükkideks nii, et iga saia kitsam ots oleks umbes 2 cm lai ja laiem ots umbes 4-5 cm. Tõsta ahjuplaadile laiema otsa peale seisma. Suru mõlema pöidla abil saiad pealt  alla, et need oleksid lamedamad.
Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase köögirätiku all soojas kohas veel umbes 30 minutit kerkida. 
Pintselda saiad pealt lahtiklopitud munaga ning puista peale pärlsuhkrut. Küpseta 225-kraadises ahju keskosas 10-12 minutit (jälgi küpsemise käigus-ahjud erinevad), kuni saiad on kuldsed. 

Minu tähelepanekud: 

Järgmisel korral lisan täidise komponente koguseliselt rohkem.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar