teisipäev, 13. märts 2012

Pähklikook
























Pähklikoogi retseptile jäi minu pilk peale blogist: Magusad fotod. Kuna olen suur pähklite austaja, siis otsustasingi antud koogi kasuks. Kook algsest retseptist mõningate mugandustega.

Biskviit:

5 suurt muna
5 spl suhkrut
5 spl jahu
5 spl tärklist
0,5 tl küpsetuspulbrit
pisut soola


Kreem:
400g toorjuustu
3 spl kakaod
150-200g kondenspiima
soovi korral: konjakit, riivitud šokolaad ja hakituid pähkleid

Immutamiseks:
u.1,5dl kohvi (lisasin 2 spl Kahlua kohvilikööri)
Puiste:
150g maapähkleid
mett
tuhksuhkrut

Esmalt tuleb eraldada munakollased munavalgedest ja vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks.
Vahusta ka munavalged vähese koguse soolaga kõvaks vahuks, ning sega ettevaatlikult pool vahust munakollasevahule. Sõelu munakollasevahule jahu, küpsetuspulbri ja tärklise segu ning sega õrnalt läbi. Viimasena sega juurde alles jäänud munavalgevaht. Võta kaks suurt ahjuplaati ja kata küpsetuspaberiga, jaota biskviittainas võrdselt kahele plaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus u.10-12 minutit. Võta biskviitpõhjad ahjust ja jahuta täielikult maha.
Kreemiks vahusta kergelt toorjuust kondenspiima ja kakaoga (soovi korral konjakit). Haki pähklid ( mitte liiga peeneks puruks), rösti pannil, lisa suhkur ja kuumuta kuni suhkru sulamiseni. Võta tulelt, jahuta.
Lõika mõlemad biskviitpõhjad keskelt pooleks (kokku tuleb 4 biskviitpõhja). Tõsta üks põhi serveerimisalusele, immuta vähese kohvi-likööri seguga. Kata ühtlaselt kakao-toorjuustukreemiga (mina lisasin juurde riivitud valget šokolaadi ja hakitud pähkleid), tõsta peale teine biskviitpõhi ja korda sama allesjäänud kahe biskviitpõhjaga. Kõige viimaseks kihiks jääb kakao-toorjuustukreem. Kook sai pealt kaetud hakitud pähklipuruga, mis oli üle valatud sulatatud meega, mis viimaks sai üle raputatud tuhksuhkruga. Tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma.

Minu tähelepanek:


Koogi teistkordsel küpsetamisel immutan biskviitpõhjasid pisut suurema koguse kohviga, et oleks veel mahlakamn tulemus jäänud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar