teisipäev, 6. märts 2012

Mascarpone šokolaadikook

Retsept on leitud blogist: Toidujutud

Põhi:

225 g Digestive küpsiseid
60 g võid
60 g tumedat mõrušokolaadi

Täidis:

250 g mascarponet või toorjuustu
50 g tumedat šokolaadi
4 sl magustamata kakaopulbrit
2 muna
2 dl vahukoort
2 sl Bailyse likööri
1 dl suhkrut
1 dl jahvatatud mandleid

 Šokolaadivõõba jaoks:

30g tumedat šokolaadi
30g võid





Töökäik:


Purusta küpsised peeneks jahuks. Sulata kastrulis või ja šokolaad, sega ühtlaseks ja vooderda 24cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhi ja servad 4cm kõrguselt.
Täidise tegemiseks eralda munakollased munavalgetest. Vahusta munakollased ja suhkur heledaks vahuks.
Vahusta munavalged aga proovi munavalgeid mitte üle vahustada. Sega teises kausis vahustamata koor ja mascarpone. Lisa mass munakollasevahule. Lisa ka hakitud šokolaad, sõelutud kakao, jahvatatud mandlid ning liköör, ning sega ühtlaseks. Kõige viimasena lisa mitmes jaos vahustatud munavalged. Vala segu põhjale ning küpseta 175c ahjus 45 minutit. (asetasin ahju ka veega täidetud nõu).

Minu tähelepanek:


Kook maitses suurepäraselt, aga teistkordsel küpsetamisel paneks pisut vähem suhkrut. Tõelise magusasõbra lemmik!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar