neljapäev, 15. märts 2012

Mustika-kohupiimakook

Mustikakoogi retsept on võetud raamatust: "100 kooki 2". Olen seda kooki ka varem küpsetanud nii mustikate, kui õuntega ja mis seal salata-kook maitseb alati hästi. Retseptis esineb vaid üks muudatus algretseptist-hapukoor on asendatud  kondentspiimaga.

Põhi:

100 g võid
1 dl suhkrut
2 dl kaerajahu
1/2 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1/2 tl soola
1 muna

Täidis:

400 g kohupiimapastat
100 g kondentspiima
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna
2 dl mustikaid

Töökäik:

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel suhkur, kaera-ja nisujahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ning sool. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks sega kohupiim, kondentspiim, suhkur, vanillisuhkur ja munad. Vala segu tainale. Puista peale mustikad ja küpseta 25 minutit. 























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar