pühapäev, 18. märts 2012

Mahlane kohvi-toorjuustu tort


Käesolev retsept on kokku miksitud erinevatest retseptidest ja seda protsessi käigus.

Põhi:


1 dl nisujahu
2 spl kartulijahu
5 spl mõrukakaod
1 tl küpsetuspulbrit
4 muna
1,5 dl suhkrut

Täidis:


400 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 tilka kohviessentsi
riivitud šokolaadi
2 spl Kahlua likööri

Immutamiseks:


1,5 dl kanget kohvi

Töökäik:


Vahusta suhkur ja munad kõvaks vahuks. Mõõda kuivained, v.a suhkur, kaussi ja sega läbi. Lisa vähehaaval munavahule. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 22 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit. Proovi küpsust tikuga. Lase jahtuda ja kummuta vormist välja. Lõika kolmeks. 

Vahusta toorjuust suhkruga, seejärel lisa kohviessents ja liköör. Tõsta üks osa põhjast serveerimisalusele ja immuta põhjasid mõlemalt poolt kohviga. Alusta täidise kandmist põhjadele, puista peale riivitud šokolaadi. Ja jälle järgmine kiht, toimi nii nagu alumise kihi puhul. 
Mina lasin koogil üleöö külmas seisa. Järgmisel päeval katsin tordiservad šokolaadikreemi ja pähklipuruga. Tort sai ka pealt kaetud šokolaadikreemiga ja kaunistatud martsipanililledega.
Tulemuseks üks ülimalt mahlane ja kohvimaitseline tort! 



2 kommentaari: