pühapäev, 13. mai 2012

Cappuccinotort


Ka see retsept on võetud raamatust "Võrratud koogid" (minu meelest sisaldab see raamat nii häid retsepte ja seega olen ma jätkuvalt selle raamatu juures "ankrus"). Kuna olen suur kohvi sõber, siis tundus see kook just õige valikuna. Põhiretseptis on tehtud väike muudatus glasuuri osas.

Põhi:

4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl nisujahu
2 sl kartulitärklist
5 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

3 sl kanget kohvi
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 dl vahukoort

Immuramiseks:

1 dl kanget kohvi

Glasuur:-retsepti järgi

50 g võid
75 g tumedat šokolaadi
4 sl kanget kohvijooki
3 sl tuhksuhkrut

Mina kasutasin taiset vahukoort ja šokolaadi pralinekreemi tordi kaunistamiseks. 



Töökäik:

Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Ühenda jahu, tärklis, kakao ja küpsetuspulber, lisa kuivained vähehaaval munavahule. Pane tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 35-40 minutit. Proovi tikluga küpsust. Lase valmis põhjal jahtuda ja kummuta vormist välja. Lõika kolmeks kihiks. Valmista kohvijook ja lase jahtuda. Täidise valmistamiseks lisa 3 sl kohvi peene nirena toorjuustu hulka, samal ajal segades. Lisa ka suhkrud. Vahusta koor ja sega juustuga. Tõsta alumiune põhjakiht alusele, immuta kohviga ning kata ülejäänud täidisega. Pane peale teine põhjakiht, immuta ja kata ülejäänud täidisega. Tõsta peale kolmas  põhjakiht ja immuta. Glasuuri tarvis sulata või ja šokolaad. Sega julka kuum kohvi ja suhkur, lase jahtuda. Määri glasuur tordile. Hoia serveerimiseni külmas.

Tort muutub eriti pehmeks ja mahlaseks, kui saab seista üle öö. Tulemuseks oli tõeliselt maitsev ja mahlane tort.























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar