pühapäev, 13. mai 2012

Kihiline hapukoore-biskviidikook


Retsept on võetud raamatust "Võrratud koogid" ja koogi kokkupanemise tehnika pärineb siit: http://k2trinkokkab.blogspot.com/2012/02/siiruviiruline-kaunitar-pidulauale-ehk.html

Originaalretseptis oli mainitud poest ostetud biskviidipõhjasid, kuid mulle tundus omavalmistatud põhi parem. Teine põhjus oli ka see, et kunagi varasemast ajast oli mulle "silma hakanud" omapärane trühvlitort, mida oli mõte proovida ja selleks oligi tarvis omaküpsetatud põhjasid.

 Põhja jaoks:


- 5 muna
- 140 grammi suhkrut
- suts soola
- 140 grammi jahu

Kreem:
500 g hapukoort (mina kasutasin u 300 g)
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3-4 dl haput kirsimoosi (või pohlamoosi/jõhvikamoosi)

Peale:

taimne vahukoor suhkruga

Töökäik:

Biskviit valmista eelneval õhtul, kuna siis on seda lihtsam lõigata ja tekstuur on parem. Biskviidi valmistamiseks vahusta toasoojad munad suhkru ja soolaga kohevaks, kuni vispli väljavõtmisel tagasilangev munavahulint ei vaju ülejäänud vahu sisse. Sõelu peale jahu ning sega õrnalt spaatliga alt üles tõstes jahu munavahu hulka. Jaota tainas kahele suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja silu spaatliga ühtlaseks. Küpseta 200 kraadises ahjus kuldseks, milleks kulub ca 7 minutit.
Tõmba põhi kuumalt plaadilt küpsetuspaberiga laua peale ja puista peale pisut suhkrut. Kui teine põhi valmis, tõsta see sinna peale, puista üle suhkruga, pane peale veel üks küpsetuspaber ja kata rätikuga ning lase jahtuda.

Lõika jahtunud tainaplaadid pikkupidu ribadeks, et iga riba oleks ca 5 cm lai. Sega kreemi jaoks hapukoor suhkrutega. Mina immutasin igaks juhuks ribasid mõlemalt poolt piimaga. Kata ühtlaselt poole kogusega hapukoorest ja moosist ning rulli riba haaval kokku nii, et iga järgnev riba algab eelmise lõpust. Korda sama teise tainaplaadiga. Tõsta kook külma ja lase seal vähemalt 2 tundi, soovitavalt üle öö seista. 
Järgmisel päeval määrisin servad (taimse) vahukoorega, seejärel vooderdasin serva valge suhkrumassiga. Pealt sai kook kaunistatud samuti taimse vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar