pühapäev, 13. mai 2012

Vanaema rabarberikook

See retsept on kokku miksitud kahest erinevast retseptist-põhi on võetud raamatust "100 kooki 2" ja koogi pealmine osa raamatust-"Rabarberikoogid ja-magustoidud". Miksimise mõte tekkis sellepärast, et mulle meeldib põhi, mis  sisaldab kaerajahu.

Põhi:


100 g võid
1 dl suhkrut
2 dl kaerajahu
1/2 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1/2 tl soola
1 muna


Vahele:


700 g rabarbereid
0,75 suhkrut
1 tl kaneeli (omalooming, põhiretseptis seda ei olnud)

Puru:


60 g võid
1 dl suhkrut
1 1/2 dl nisujahu
1/2 tl vanillisuhkrut
1/2 tl soola


Töökäik:


Kuumuta ahi 185 kraadini. Sega omavahel suhkur, kaera-ja nisujahu, küpsetuspulber, vanillisuhkur ning sool. Näpi juurde või ja sega purutaoliseks massiks. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele.
Koori rabarberid ja lõika väikesteks tükkideks, puista üle suhkru ja kaneeliga. Vala rabarberid põhjale ja kata ühtlaselt. Näpi või, suhkur, jahu, vanillisuhkur ja sool purutaoliseks massiks. Pudista puru rabarberite peale. Küpseta ahjus 45 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar