pühapäev, 25. märts 2012

Vaarika-šokolaaditort


Retsept pärineb ajakirjast "Kodukirja parimad palad 2008". Käesolev retsept köitis minu tähelepanu kohe, kui ajakirja esimest korda sirvisin-nii mahlane ja isuäratava välimusega, mis kohe kutsus järele proovima!

Tainas:


150 g tumedat šokolaadi
150 g võid
4 muna
2 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 sl kakaod
1,5 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks:


2 dl õunamahla

Täidis:


400 g külmutatud või värskeid vaarikaid
1 dl õunamahla
0,5 dl suhkrut
1 sl kartulijahu
2 dl vahukoort
2 tl vanillisuhkrut
2 tl suhkrut

Glasuur:


200 g tumedat šokolaadi
1 dl vaarikamoosi
1 dl vahukoort

Külgedele:


50 g tumedat šokolaadi

Töökäik:


Määri 22 cm lahtikäiv vorm võiga, raputa üle riivsaiaga (mina vooderdasin vormi küpsetuspaberiga). taina jaoks tükelda šokolaad potti, lisa või ja sulata nõrgal kuumusel, aeg-ajalt segades. Tõsta tulelt. vahusta toasoojad munad ja suhkur kõvaks vahuks. Vahusta hulka šokolaadi-võisegu. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kakao, sõelu tainasse-võimalikult vähe segades, kuid et tainas jääks ühtlane. Vala vormi ja küpseta 175-kraadise ahju allosas 45-50 minutit. Kontrolli valmidust puutikuga. Põhi peab enne tordi kokkupanemist korralikult maha jahtuma.
Vala vaarikad potti. Mõõda juurde õunamahl, suhkur ja kartulijahu. Kuumuta segades, kuni kissell pakseneb, pane jahedasse jahtuma. Vahusta koor ja maitsesta vanillisuhkruja suhkruga.
Jahtunud põhi lõika kolmeks kihiks, millest alumine aseta serveerimisalusele. Pane põhja alla küpsetuspaberist lõigatud ribad, siis ei valgu hiljem glasuur alusele. Immuta põhja õunamahlaga. Määri põhjale pool vahustatud koorest ja sellele pool vaarikakissellist. Tõsta peale teine kiht ja tee samamoodi. Tõsta peale kolmas kiht, immutades seda eelnevalt mõlemalt poolt.
Glasuuri jaoks tükelda šokolaad potti, lisa koor ja vaarikamoos. Sulata nõrgal kuumusel segades, kuni kogu šokolaad on sulanud. jahuta pisut ning määri tordile. Kata küljed riivitud šokolaadi või šokolaadilaastudega. Tõmba paberiribad tordi alt ära. Lase seista vähemalt 4 tundi, parem kui üle öö.

Tulemuseks on väga mahlane ja maitsev tort!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar