esmaspäev, 17. märts 2014

Õhuline kohupiimakook























Suurepärase maitsega kohupiimakook, mida võib huvitavamaks muuta nt. riivitud pirni, kuubikuteks lõigatud virsikute või mõne muu meelepärase puuviljaga. Retsept on võetud SIIT.

Taigen:

100 g võid
3 sl suhkrut
pisut soola
1 munakollane
2 dl jahu

Täidis:

 2 pakki pakikohupiima (nt vanilli) ja üks väiksem tuutu kohupiimakreemi (nt vanilli)
2 dl suhkrut
3 spl jahu
3 munakollast
200 g hapukoort
4 munavalget
veidi vanillisuhkrut


Töökäik:





  • Kuumuta ahi 200°C-ni.
  • Haki või jahuga segamini.
  • Lisa munakollane, sool ja suhkur ning sega tainaks.
  • Vajuta tainas 26-28 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele.
  • Täidise tegemiseks vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga.
  • Sega hulka kohupiim, hapukoor ja nisujahu.
  • Kõige lõpuks sega ettevaatlikult hulka kõvaks vahuks vahustatud munavalged.
  • Kalla täidis tainale ja küpseta 30-40 minutit, kuni kook muutub kaunilt kuldkollaseks















































  • Kohupiimakook virsikukuubikutega.

    Kommentaare ei ole:

    Postita kommentaar