Teisipäev, 18. detsember 2012

Laimi toorjuustukook


Selle koogini jõudsin ma (enda jaoks) sootuks kummalisel viisil. Nimelt näitas üks kolleeg mulle oma tuttava FB-s olevaid albumeid ja fotosid ning teatas, et FB omanik harrastab ka köögikunsti. Loomulikult paelusid mind nähtud koogid, lisaks veel suurepärased fotod (tegu tuntud fotograafi Ardo Kaljuveega). Seega tuli ette võtta koogitegu ja järele proovida apla välimusega laimi toorjuustukas.


Põhi:
 
17 Digestive küpsist
100 gr võid


Täidis:

300 g kondenspiima
4 munakollast
400 g toorjuustu (philadelphia)
2 spl suhkrut
150 g hapukoort
2 laimi mahl
2 laimi peenelt riivitud koor

Töökäik:

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda 24 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja kata küpsise-või puruga.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust suhkruga ja lisa ükshaaval munakollased. Seejärel sega sisse hapukoor, kondenspiim, laimimahl ja -koor.
Vala segu koogivormi põhja peale ja küpseta 150 kraadises ahjus u 55 minutit.
Jahtunud kook tõsta kook külmkappi ja lase seista üleöö. Kaunista meelepäraselt.
Tulemuseks oli suurepärane tsitruseline toorjuustukook, mis vaatamata  kondenspiima sisaldusele pole üldsegi läilalt magus.

2 kommentaari:

  1. Millest tarretis peale tehtud on?

    VastaKustuta
  2. Extra super tugev tarretise/zelee-pulber, millest saad valmistada väga tugevat tarretist. Kuna tavalise želatiiniga kiivit, ananassi ja teisi happelisi puuvilju tarretada ei saa, siis CLARO on just selleks kõige õigem lahendus.

    Väga suurepärane tarvitamiseks ka kuumal suvel - tarretis ei hakka sulama.

    Saadaval Koogimeister.ee poest

    VastaKustuta