pühapäev, 8. aprill 2012

Piparmündine šokolaadikook


Tundub,et olen ikka veel "kinni" ajakirjas "Kodukirja parimad palad 2008" ja seekordse koogi võib leida  eelpoolnimetatud ajakirja kaanepildilt.

Põhi:

175 g piparmünditäidisega šokolaadiküpsiseid (nt. Domino Minttu)
50 g võid

Täidis:

4 želatiinilehte
250 g tumedat šokolaadi
400 g maitsestamata toorjuustu
150 g piparmündikaramellpuru (Marianne)
3 sl piparmündilikööri
2 sl tuhksuhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 dl vahukoort

Kaunistuseks:

1 sl kakaod

Serveerimiseks:

2 dl vahukoort
2 tl vanillsuhkrut

Töökäik:

Purusta küpsised. Sega hulka sulatatud või. Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisepuru tihedalt vormi põhja. Tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi. (Mina küpsetasin põhja siiski ära 175 kraadi juures 10 min.)
Pane želatiinilehed 5 min. külma vette. Sulata šokolaad vesivannil. Pigista želatiinilehed vesi välja ja sulata neid väheses kuumas vees. Vahusta kausis toorjuust, karamellpuru ja vanillsuhkur.
Lisa sulatatud šokolaad peenikese nirena, kogu aeg segades. Nirista hulka sulatatud želatiin. Vahusta rõõsk koor ja lisa vähehaaval täidisele.
Vala täidis vormi ja tasanda pind. Kata fooliumiga ning tõsta ööks külmkappi tarduma. Valmis kook raputa üle kakaoga, soovi korral serveeri vahukoorega.

Tulemuseks oli väga maitsev piparmündine kook, mõnusa sametise tekstuuriga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar