pühapäev, 16. september 2012

Kodujuustu-vitsikukook


Selles kook köitis mind ennekõike kodujuustu ja virsiku koosluse poolest ja retsept pärineb SIIT Algretseptis on tehtud kaks väikest muudatust-kodujuust murakamoosiga on asendatud tavalise 4% kodujuustuga ning põhi on asetatud 175 kraadisesse ahju umbes 7 minutiks.

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid
100 g võid

Täidis:

400 ml vahukoort
3 sl suhkrut
450 g kompoti virsikuid
400 g kodujuustu murakamoosiga
25 g želatiini
suhkurt maitse järgi


Töökäik:


Esmalt purustasin põhja jaoks köögikombainis küpsised ning lisasin sulavõi. Seejärel sega mass läbi ning suru lahtikäiva koogivormi põhja (mina kasutasin 26 cm läbimõõduga vormi). Seejärel panin mina põhja 175 kraadi juures 7 minutiks ahju. Kuni põhi jahtus, valmistasin täidise.

Täidise jaoks purusta esmalt saumiksriga virsikud. Seejärel sega juurde kodujuust (kuna mina kasutasin tavalist kodujuustu, siis lisasin maitse järgi suhkrut) ning suhkruga vahustatud vahukoor. Paisuta želatiin külma veega, sulata see veevannil ning lisa peene nirena täidisesse, ise samal ajal täidist segades. Vala täidis koogi põhjale. Tõsta kook vähemalt 5 tunniks külmappi tahenema.
Tulemuseks oli väga hea ja mitte ülimagus kook.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar