pühapäev, 15. detsember 2013

Šokolaadi-mandlikeeks























Keeksi retsept paelus mind seekord ajakirja Tervis Pluss (detsember 2013.a) lehitsedes. Selle keeksi juurde võib julgelt lisada ka sõna figuurisõbralik, kuna retseptis on kärbitud kaloreid võrreldes toekama keeksiga. Tulemuseks oli väga hea küpsetis!

Vaja läheb:

100 g võideksit või margariini (60%)
1 dl suhkrut
1 suur muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 g 10% hapukoort
100 g tumedat šokolaadi
50 g mandleid

Töökäik:

Sega toasoe või suhkruga, sega ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa vaheldumisi hapukoorega või-suhkru segusse. Haki šokolaad ja mandlid, lisa tainale. Küpseta keeksivormis 180 kraadises ahjus umbes 45 minutit (mina pidin küpsemisaega siiski pikendama). Kontrolli küpsust puutikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar